HTML

spartanstyle

Edzéseim, kaják, egészséges életmód.

Friss topikok

Linkblog

Ghetto workout!!!

Hefty 2011.01.18. 10:48

Fiúk, lányok figyelem!

 

Néhány netes videón felbuzdulva elhatároztam, hogy március magasságában elkezdeném meghonosítani kis hazánkban a minimalista edzésstílus azon vállfaját, mely egybefonódik a "ki a levegőre!" és a "használd amid van!" jelmondatokkal. Miért csak a parkour szerelmesei használhatják az utcát, mint edzőtermet? Sajnos kis hazánk, mint sokminden másban ebben is le van maradva és nincsenek szabadtéri "felnőttjátszótereink", de a szocreál stílus ormótlan mászókái kárpótolnak minket, ugyanis ezek rengeteg edzési lehetőséget sűrítenek magukba. A köjkök úgyis csak isznak meg drogoznak, a játszóterek kihaltak...

Vegyük őket igénybe a következő képpen:

 

- Tudjuk, hogy a test megedzéséhez elegendő a saját testsúlyunk, pusztán néhány eszközre van szükségünk, melyek segítségével különböző módon tudjuk saját testsúlyunkat munkasúlyként használni.
- A budapesti levegő ugyan nem fasza, de a kint vagyok érzés talán kárpótol minket ezért. Azt leszögezhetjük, hogy mindenképp felüdülés néha kitakarodni az edzőtermi körülmények közül a szabad ég alá egy jót edzeni.
- Mivel azt használjuk amit már 20-30 éve megépítettek apáink adójából ezért ingyé van:)

Szóval a megmozdulás lényege az lenne, hogy kezdetben megmutatjuk, hogy milyen jókat lehet az utcán/szabadban edzeni, úgyhogy létrehoztam egy Ghetto workout nevű groupot a facebookon, amibe várok szeretettel mindenkit, aki szívesen részt venne a dolog népszerűsítésében. Ezen a fórumon elkezdenénk szervezgetni a kis edzéseinket, mindenki körülnézne a környékén, hogy hol van erre alkalmas terep és akár hétről-hétre más-más helyen tartanánk egy közös játszótéri majomkodást. Töltsetek fel edzésprogramokat, videókat akár saját magatokról, akár másokról, miközben ezt az edzésstílust alkalmazza. Ha sikerül kellő népszerűséget kivívni az ügynek talán elkezdenek felénk is szabadtéri, bárki számára ingyen igénybe vehető edzéslehetőségeket telepíteni.

A group elérhető a következő címen: http://www.facebook.com/home.php?sk=group_102640659812759&ap=1

Az én facebook oldalam: http://www.facebook.com/profile.php?id=784490465

Várok mindenkit szeretettel felkészültségi szinttől függetlenül!!!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://spartanstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr622592416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beníto 2011.02.26. 12:19:42

Helló!
Végre egy hely amit kerestem. Valami hasollóba fogtam én is bele kb. 2 hónapja. Igaz én egy kicsit más fajta gyakorlatok elsajátításába utazom. Egy lábas guggolás egy kezes húzódzkodás stb. Ami viszont közös az, hogy erő építéshez nem kell más csak a saját tested.
Üdv: Beníto

Hefty 2011.03.02. 10:48:02

@beníto: Üdv, ha van kedved a dologhoz szívesen várunk a facebook csoportban!
Egyébként augusztusban írtam egy cikket arról az edzésformáról, amit te is végzel (ami egyébként szintén a része lesz a játszótéri akciónknak) Nyáron, Balcsinál mi is ezt toltuk:)

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.04.02. 17:59:01

Nagyon jó kezdeményezés! :)
Remélem sok ember kedvet kap hozzá!
süti beállítások módosítása