HTML

spartanstyle

Edzéseim, kaják, egészséges életmód.

Friss topikok

Linkblog

2013. május 14

Hefty 2013.05.14. 21:27

Mai edzés programja:

Bemelegítés


- Dragon flag (sárkányzászló): 
Földön: földön fekve, oszlopba kapaszkodva lendületből fel gyertyába, törzs egyenesítése, majd lassú, kontrollált leengedés. Amikor elérjük azt a pontot, hogy párhuzamos, nyújtott lábakkal már nem megy a leengedés, akkor egyik lábat behúzzuk vagy terpeszt nyitunk, de a törzs egyenes marad!
Rúdon: Rúdnak támasztva egyik oldalon kulcscsontot, csuklyás izmot a kezünkkel erősen megfogjuk a rudat és a lábakat behúzva hasizom és karizmok segítségével függőlegesig lendítjük a törzsünket, a leengedés változatai hasonlóak, mint előbb

15-20 próbálkozás

- Dragon flag rise:
A vízszintesből függőlegesig emeljük a törzsünket, nyújtott lábakkal, úgy, hogy csak a tarkónk érinti a földet. Amennyiben ez nehéz egyik lábat húzzuk be! Derékban ne hajlítsunk, az alsó hát legyen homorú!

15-20 emelés

- Handstand gyakorlás:
Kézenállás gyakorlása, nagyjából 10-15 percig próbálgattuk a kézenállást fánál, falnál, levegőbe

- L-sit pullup:
Húzódzkodás L-tartásban. 5 kör felső fogással, 5 kör alsó fogással, a lábak végig L-tartásban vannak. Egy körben 10 ismétlés. Kömnnyítési lehetőség, hogy térdben hajlítjuk a lábakat és csak a combunk vízszintes. Lányoknak bicska húzódzkodás 12 kör váltott fogással, körönként 10 ismétlés.

- Felhúzás:
Libikóka segítségével, egymást használjuk súlynak. 3*15 ismétlés

- Vádliból ugrás:
Egy lábra állunk, a térdünket lockoljuk és a talpunkat lefelé feszítjük. A mozdulat dinamikus kell legyen a térdet nem hajlítjuk a teljes gyakorlat során. A lábfejünkkel mintha hirtelen gázt akarnánk adni és elemelkedünk a földtől. 5*10 ismétlés mindkét lábra

- "Hasgenyó":
Az edzést megkoronázva, immár hagyománnyá vált a keddi edzés végén a hasgenyó:
1 perc lebegő ülésben biciklizés, csak a fenék érinti a földet, a felső test és a láb nem. 30 másodperc pihi.
4 kör

 Nyújtás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spartanstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr335297896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása