Egy hosszabb szünet után ismét eljött az ideje egy újabb postnak. Az elmúlt időszakot a címben olvasható sportág hangsúlyozásával edzettem végig, ezért is nem született bejegyzés, hiszen nem különösebben érdekfeszítő olvasmány a különböző technikák ecsetelgetése, hacsak nem tudod miről van szó:)
Most vasárnap bajnokságot tartuttunk. Amolyan házi Gracie Barra bajnokság volt, ennek ellenére szép számmal összegyűltünk. Ausztriából is jöttek versenyzők, összesen lehettünk vagy 50-60-an. Számomra a felkészülés mellett feladat volt a súlycsoportom belövése is, hiszen itt 75-85kg és 85-95kg volt az a két súlycsoport, ami szóba jöhetett és én kb a határon mozgok. Úgy döntöttem nem görcsölök ezen és majd vasárnap reggel odaállok a mérlegre és lesz ami lesz. Reggel azért vagy 20 percet töltöttem a wc-n a biztonság kedvéért:) a mérleg pedig 84.9-et mutatott:) Mondhatjuk, hogy a súlyomat profin belőttem, bár nem volt tudatos:)
A súlycsoportomat végül sikerült megnyernem 4 meccs megvívása után. Gondoltam,h elindulok open(súlycsoport független) kategóriában is, de sajnos az első két meccsem megnyerése után teljesen kifáradtam és a döntőbe jutásért hajszállal ugyan, de kikaptam, a bronzmeccsen meg igazából már csak méltósággal vesztés volt a perspektíva. Le kellett vonnom a tanulságot: a kondícióm nem elég jó ennyi mérkőzés megvívásához. Ettől függetlenül sikeresnek érzem a szereplést és jó felkészülés volt a novemberi magyar bajnokságra.
A képen azért vágok ilyen bánatos képet, mert egész nap nem ettem (csak 1 joghurt és 3 banán volt a bevitt anyag a verseny végéig) és a fejem úgy fájt, mintha másnapos lennék:)
Fókuszban a BAB!!!
Biztosan mindenkinek összefutott már a nyál a szájában egy-egy Bud Spencer film közben, amikor nekiláttak babot enni. Ha nem jártál még így, akkor vagy nem néztél még ilyen filmet, vagy a következő recept nem neked szól:)
Nem véletlen egyébként, hogy a bab ilyen közkedvelt táplálék volt a vadnyugaton és a kempingezők máig legnépszerűbb táplálékainak fő alapanyaga. Nagyon tápláló, kivételesen magas, akár 25%-os fehérje (legumin) tartalma van, könnyen felveszi a fűszerek ízét, ezért nagyon finom és sokféle étel készíthető belőle. A vörösbab fajták antioxidáns tartalma a legmagasabb ezért a posthoz járó receptben is ezt a fajtát fogjuk alkalmazni. Ja és csökkenti a mellrák kialakulásának valószínűségét, egy felmérés szerint 24%-al:) Ha a legutolsó dologra csak legyintünk is, azért a babnak vitathatatlan érdemei vannak!!!
Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha ilyen magas a bab fehérje tartalma minek 1kg csirkemellfilé a kajába? Nos az igazat megvallva a fehérje nagyon sokféle lehet, szokták jellemezni az aminosav-profiljával. Az izomzat számára legfontosabb aminosavak a fehér húsokban lévő fehérjékben találhatóak meg, így amikor fehérjebevitelt számolsz az izmocskáidhoz akkor legjobb,h ha csak ezeket veszed figyelembe. Szóval,h legyen miből építkezzen a tested és tudj teljesíteni kell a hús is:)
Mai napra a recept egy jó kis chillis bab:
Kell hozzá:
1kg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2 doboz konzerv chilli szószos vörös bab
1 doboz konzerv kidney bab
1 doboz konzerv kukorica
1 tasak chilli con carne fűszerkeverék
Vöröshagymát üvegesre pirítod nagyon kevés olajon. Beleteszed a kockára vágott csirkemellet, sózod, borsozod és sütöd amíg ki nem fehéredik. Felöntöd 2dl vízzel, beleteszed a fűszerkeveréket, a babokat és a kukoricát. Fél óráig lassú tűzön főzöd.
Tápértékét tekintve kicks ass:) És egyáltalán nem hízlal. Nem mondanám hardcore diétás kajának, viszont jelen körülmények között szükségem van az energiára. A bab fehérje tartalma igen magas és rendkívül tápláló kaja.
Részletesen a babról: www.fitway.hu/index.php