HTML

spartanstyle

Edzéseim, kaják, egészséges életmód.

Friss topikok

Linkblog

"Edd, amit a természet kínál" - étkezés, egy szilárd alap

Hefty 2010.08.25. 09:46

A tegnapi nap rendkívül motivált voltam, mivel tegnap előtt kutyasétáltatás közben egy játszótéren sikerült végrehajtanom pár szabályos muscle-up gyakorlatot a hintaállványon:) Azok kedvéért, akik nem ismerik a dolog valahogy így néz ki (a videó a világrekordot örökíti meg)

 

Ha könnyűnek tűnik próbáld ki egy játszótéren (márha találsz olyat, ahol még van rendes mászóka nem csak ilyen eukonform bibibiztos baszás), meglepetésben lesz részed:)

Mint az kiderült a kaja is nagyon jól sikerült, mert szabályosan buzgott bennem az energia, pedig diétán vagyok.

Igazság szerint azt tapasztaltam, hogy a szervezet képes hozzászokni a legkülönbözőbb táplálkozási módokhoz és olyan esetekben is képes produkálni, amikor azt kevésbé várnánk. Gondolok itt arra, hogy télen (utoljára) csináltam egy tömegnövelést, ami szénhidrátdús étkezést vont maga után és heti 3X végzett teljes testes konditermi edzést. Meg is lett az eredménye voltam vagy 93kg a magam 180 centijéhez, viszont a hasamon éppen csak látszottak a kockák(megfelelő szögből, megfelelő megvilágítással:) ).
Erre jött a szálkásító program, ami kezdetben, mint mindíg erőcsökkenést eredményezett. Majd idővel szépen kezdett hozzászokni a szervezetem a módosult tápanyagbevitelhez és visszatért az erőm. Már 5 hónapja tartom a kialakult étrendem és azt kell mondjam bevált. Ennek ürügyén meg is osztom a nagyérdeművel:

Az étkezésem főleg főtt csirkemellből/halból és párolt zöldségekből áll, amit az egyszerűség kedvéért úgy kivitelezek, hogy főzök egy húslevest vagy készítek egy salátát. Ehhez hozzávettem a magokat, mint energiaforrást, protein turmixot ébredéskor és edzés után, illetve sportolók számára készített vitamint.

 

Tehát a kaja a következő:

8:00 (Ébredés) - 30g protein shakelve
8:30 (Munkába érés) - 1 marék mandula vagy földimogyoró vagy kesudió
12:00 - 30 dkg csirkemellfilé 50 dkg zöldséggel + 1 tányér leves
15:00 - 30 dkg csirkemellfilé 50 dkg zöldséggel + 1 tányér leves

18:00 edzés

19:30 - 30g protein shakelve
20:30 - 7 tojás vagy 30dkg hal párolt zöldséggel és citrommal esetleg salátával

Gondolom feltűnt, hogy semmi gabona vagy komoly szénhidrátforrás nincs a kajámba. Mérnök emberként bízom a biológiában, a kémiában és a fizikában, egyszóval a természettudományokban. Azon az elven gondolkozva, hogy az emberi szervezet mindenevő és úgy lett kitalálva, hogy vadászó gyűjtögető életmódot folytat, továbbá figyelembe véve, hogy Isten nem teremtett se malmot se pékséget joggal gondolhatjuk, hogy ezek nélkül vígan elélünk és mindent meg tudunk szerezni a húsok, zöldségek és olajos magvak segítségével.

Természetesen nem minden nap ezt eszem, ez csak a táplálkozásom gerince.  A becsavarodás elkerülése végett néha variálok, új ételeket találok ki, már meglévő ételeket készítek el diétás formában. Ezeknek a receptjeit folyamatosan fogom majd leközölni.

És az általam leírtak igazolása kedvéért íme a tegnapi edzéstervem:

0. Blokk: Bemelegítés(WU): 5-10 perc gimnasztika és nyújtó gyakorlatok

1. Blokk:

Törökfelállás(TGU)
1x24kg mindkét oldalra
1x32kg mindkét oldalra
1x40kg mindkét oldalra
1x48kg mindkét oldalra (bal oldal nem sikerült mert van egy kis vállsérülésem)

2. Blokk:

Military press
6x24kg mindkét oldalra
2x32kg mindkét oldalra
5x40kg jobb és 4x40kg bal oldalra (utolsó nyomás side press lett mindkét oldalra)
kicsit összeszedtem magam és:
6x40kg mindkét oldalra (utolsó nyomás side press lett mindkét oldalra)

3. Blokk:
 

Snatch
10x24kg mindkét oldalra
6x32kg mindkét oldalra
10x32kg mindkét oldalra
10x32kg mindkét oldalra
10x32kg mindkét oldalra

4.Blokk:

Egylábas guggolás(Pistol)
1xsaját testsúly
1x(+8kg)
1x(+12kg)
1x(+16kg)
1x(+24kg) - bal lábbal kiment jobbal nem, ami bosszantó, mivel jobblábas vagyok:)

Egylábas elemelés (Deadlift)
10x24kg mindkét lábbal
10x32kg mindkét lábbal
10x32kg mindkét lábbal

+1. Blokk: Nyújtás
 

Mindenkinek bátran ajánlom ezt az étkezési formát. Ne értsetek félre semmi bajom a pékekkel, de a szervezetnek semmi szüksége ezekre a táplálékokra. Azt meg remélem mondanom sem kell, hogy a nasi, meg üdítő, csokika és egyéb mocskok végképp csak ártanak. Barátnőm azóta nem eszik McDonald's-os 'ételt' amióta megmutattam neki, hogy egy szaros sajtburgerben annyi kalória van, amennyit kb 45perc futással éget el. Futtattam 45 percig és azt mondtam 1. Ha iszol mellé egy pohár kólát meg betolsz egy kis adag sültkrumplit (ez mondjuk egy átlag nőnek elég vacsira) akkor kb 1,5-2 óra futásra elegendő kalóriát pakoltál magadba. Én nasinak gyümölcsöt szoktam enni, ami szintén illik az imént bemutatott "edd, amit a természet kínál" táplálkozási filozófiába.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spartanstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr902245883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása