HTML

spartanstyle

Edzéseim, kaják, egészséges életmód.

Friss topikok

Linkblog

Könyvajánló - Convict Conditioning

Hefty 2010.08.31. 17:14

Tekintve, hogy a konditerem, ahová járok 10 napra becsukta előttem a kapuit kénytelen vagyok megint a nyaralásom alatt használt convict conditioning edzésformához nyúlni, melyet simán végezhetek otthon is, vagyis nem kell elmennem, aminek következtében Emma boldog:)

Az edzésprogram a következő volt:

Egykezes(szabályos: zárt lábbal egyenes törzzsel) fekvőtámaszra hajtok ezért az utolsó rávezető gyakorlatot csinálgattam, amihez egy kiürült palackot hívtam segítségül. Oldalra kitartom a palackot és igyekszem az egyik kezemre helyezni a testsúlyom, amennyire csak bírom, a másik kezemmel pedig ami a palackon támaszkodik (ami a földön van) csak egyensúlyozok. Valahogy így:

 A fenti kép Paul "Coach" Wade: Convict Conditioning című könyvéből van kicsippentve, mely izgalmas olvasmány lehet mindazoknak, akik korlátozott lehetőségeik(anyagi, idő stb) miatt nem tudnak teremben edzeni, esetleg érdeklődnek a saját testsúllyal végzett gyakorlatok iránt. A könyv végigmegy 6 úgynevezett erőgyakorlaton, mindegyiket 10 lépésből építi fel, melynek a végén valami kurvanagyot tudsz alakítani:

- egykezes húzódzkodás
- egylábas guggolás
- egykezes fekvőtámasz
- egykezes kézenállásból nyomás
- álló helyzetből hídtartásba lemenni
- függeszkedve lábemelni

Természetesen nem mind véresen nehéz dolog, de azért egyik sem triviális. A könyv beszerezhető az interneten megrendelve, vagy nekem megvan pdf-ben.

Néhány képet ideillesztek, melyek a nyaralásunkon készültek:

 

Mai teljesítrmény:

WU gimnasztika
6x20 mindkét oldalra a fenti gyakorlatból
30 perc evezés (géppel)
5x20 fekvő helyzetből lábemelés, majd a felső pozícióban gyertya



 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://spartanstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr772262135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása