HTML

spartanstyle

Edzéseim, kaják, egészséges életmód.

Friss topikok

Linkblog

Brazil Jiu-Jitsu Gracie Barra bajnokság + BAB

Hefty 2010.10.25. 13:25

Egy hosszabb szünet után ismét eljött az ideje egy újabb postnak. Az elmúlt időszakot a címben olvasható sportág hangsúlyozásával edzettem végig, ezért is nem született bejegyzés, hiszen nem különösebben érdekfeszítő olvasmány a különböző technikák ecsetelgetése, hacsak nem tudod miről van szó:)

Most vasárnap bajnokságot tartuttunk. Amolyan házi Gracie Barra bajnokság volt, ennek ellenére szép számmal összegyűltünk. Ausztriából is jöttek versenyzők, összesen lehettünk vagy 50-60-an. Számomra a felkészülés mellett feladat volt a súlycsoportom belövése is, hiszen itt 75-85kg és 85-95kg volt az a két súlycsoport, ami szóba jöhetett és én kb a határon mozgok. Úgy döntöttem nem görcsölök ezen és majd vasárnap reggel odaállok a mérlegre és lesz ami lesz. Reggel azért vagy 20 percet töltöttem a wc-n a biztonság kedvéért:) a mérleg pedig 84.9-et mutatott:) Mondhatjuk, hogy a súlyomat profin belőttem, bár nem volt tudatos:)

A súlycsoportomat végül sikerült megnyernem 4 meccs megvívása után. Gondoltam,h elindulok open(súlycsoport független) kategóriában is, de sajnos az első két meccsem megnyerése után teljesen kifáradtam és a döntőbe jutásért hajszállal ugyan, de kikaptam, a bronzmeccsen meg igazából már csak méltósággal vesztés volt a perspektíva. Le kellett vonnom a tanulságot: a kondícióm nem elég jó ennyi mérkőzés megvívásához. Ettől függetlenül sikeresnek érzem a szereplést és jó felkészülés volt a novemberi magyar bajnokságra.

A képen azért vágok ilyen bánatos képet, mert egész nap nem ettem (csak 1 joghurt és 3 banán volt a bevitt anyag a verseny végéig) és a fejem úgy fájt, mintha másnapos lennék:)

Fókuszban a BAB!!!

Biztosan mindenkinek összefutott már a nyál a szájában egy-egy Bud Spencer film közben, amikor nekiláttak babot enni. Ha nem jártál még így, akkor vagy nem néztél még ilyen filmet, vagy a következő recept nem neked szól:)

Nem véletlen egyébként, hogy a bab ilyen közkedvelt táplálék volt a vadnyugaton és a kempingezők máig legnépszerűbb táplálékainak fő alapanyaga. Nagyon tápláló, kivételesen magas, akár 25%-os fehérje (legumin) tartalma van, könnyen felveszi a fűszerek ízét, ezért nagyon finom és sokféle étel készíthető belőle. A vörösbab fajták antioxidáns tartalma a legmagasabb ezért a posthoz járó receptben is ezt a fajtát fogjuk alkalmazni. Ja és csökkenti a mellrák kialakulásának valószínűségét, egy felmérés szerint 24%-al:) Ha a legutolsó dologra csak legyintünk is, azért a babnak vitathatatlan érdemei vannak!!!

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha ilyen magas a bab fehérje tartalma minek 1kg csirkemellfilé a kajába? Nos az igazat megvallva a fehérje nagyon sokféle lehet, szokták jellemezni az aminosav-profiljával. Az izomzat számára legfontosabb aminosavak a fehér húsokban lévő fehérjékben találhatóak meg, így amikor fehérjebevitelt számolsz az izmocskáidhoz akkor legjobb,h ha csak ezeket veszed figyelembe. Szóval,h legyen miből építkezzen a tested és tudj teljesíteni kell a hús is:)
 

Mai napra a recept egy jó kis chillis bab:

Kell hozzá:

1kg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2 doboz konzerv chilli szószos vörös bab
1 doboz konzerv kidney bab
1 doboz konzerv kukorica
1 tasak chilli con carne fűszerkeverék
 

Vöröshagymát üvegesre pirítod nagyon kevés olajon. Beleteszed a kockára vágott csirkemellet, sózod, borsozod és sütöd amíg ki nem fehéredik.  Felöntöd 2dl vízzel, beleteszed a fűszerkeveréket, a babokat és a kukoricát. Fél óráig lassú tűzön főzöd.

Tápértékét tekintve kicks ass:) És egyáltalán nem hízlal. Nem mondanám hardcore diétás kajának, viszont jelen körülmények között szükségem van az energiára. A bab fehérje tartalma igen magas és rendkívül tápláló kaja.

Részletesen a babról: www.fitway.hu/index.php
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://spartanstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr902397281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lykurgos 2010.10.28. 14:07:15

Üdv!
Csak jelzem, hogy az ilyen fűszerkeverékek, leveskockák, ételízesítők tele vannak nátrium-glutamáttal, ami jobban szétkúr, mintha egy kiló zsírszalonnát is belefőznél. Szerintem megéri megszokni a kevésbé intenzív ízt és távol tartani magadtól az ilyen mocskot.
Amúgy gratulálok a győzelemhez!

Hefty 2010.10.28. 15:50:35

@Lykurgos: Ebben igazad van, ha lehet el is kerülöm, viszont néha jól esik telt ízeket érezni, főleg egy hosszan tartó diéta után. Ilyenkor be-becsúszik ilyesmi az étrendembe. Egyébként ha használok is ilyen keveréket, akkor is azt az adagot, amit 30dkg húshoz ajánlanak én kb 1kghoz keverem, vagyis arányosan jóval kevesebbet használok az előírtnál.

Ritchy · http://kettlebellhardstyle.blogspot.com/ 2010.11.02. 14:04:13

Vazze, gratula a gyözelmedhez és az Open-négyközé jutáshoz! Nagyon informatív a bejegyzés második része is, jó, hogy újra blogolsz.
süti beállítások módosítása